dressyr knoppar ridning

Detta ständiga jämförande …

Att jämföra sig med andra ger inget gott. Det menar Sofia Grenevall som under fliken Ryttarliv guidar oss igenom träning, motivation och självkänsla.

Detta beteende är något som de flesta (läs alla) av oss ägnar tid och energi åt. Antingen i syfte att lyfta oss själva eller sänka oss själva. Det tar både energi och fokus och leder ofta till ångest och en känsla av att vara otillräcklig och tillför en låg självkänsla eller osann lycka …

Faktum är att vi alltid är mindre lyckade än någon annan och mer lyckade än någon tredje. Vi har alltid en bättre häst än någon annan och en sämre häst än den tredje. Vi har alltid lyckats bättre OCH sämre i våra karriärer än någon annan … Ja listan kan ju göras hur lång som helst men oavsett om syftet är att sänka eller höja sig själv genom detta beteende att ständigt (eller ofta) jämföra sig med andra så leder det sällan till sann lycka.

Spara din energi, luta dig mot din inre trygghet att du (och din häst) duger precis lika mycket (eller lika lite;) som någon annan!! Du är VÄRD lika mycket (varken mer eller mindre) än någon annan oavsett!

Låt dig inspireras av andra, men sluta jämföra!

Kom ihåg det!  ❤️

Sofia Grenevall

KBT Terapeut och personlig tränare

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.